Conference League

Σίφουνας με τεσσάρα η Τσέλσι, σπουδαία ανατροπή η Πάφος - Την πάτησε από τη Σάμροκ Ρόβερς των 10 παικτών ο ΑΠΟΕΛ

Η Τσέλσι έδειξε με το «καλησπέρα» πως είναι το αφεντικό του Conference League, διαλύοντας τη Γάνδη! Σπουδαίο βράδυ για την Πάφο, που πήρε πανηγυρικό διπλό με ανατροπή στην έδρα της Πετροκούμπ.

Η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του Conference League έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης (03/10), με την Τσέλσι να θριαμβεύει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» διαλύοντας με σκορ 4-2 την ανήμπορη να αντιδράσει Γάνδη. Η Πάφος έφερε τα πάνω κάτω απέναντι στην Πετροκούμπ και ενώ έμεινε πίσω στο σκορ ανέτρεψε τα δεδομένα για μία εμφατική νίκη με τον δείκτη του σκορ να σταματάει στο 4-1.

Ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, μετά την κόκκινη κάρτα που των Ιρλανδών στο 50’ και δέχθηκε μία πικρή ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Οι Λονδρέζοι, προσεχώς αντίπαλος του Παναθηναϊκού, έκαναν περίπατο με τον Μαρέσκα να ξεδιπλώνει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό ταλέντο των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βέιγκα στο 12ο λεπτό εκτέλεσε με κοντινή κεφαλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μετά την έξοχη σέντρα του Μούντρικ, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στους «μπλε». Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Τσέλσι απλοποίησε την υπόθεση νίκη και στο 46ο λεπτό ο Νέτο με ένα εξαιρετικό τελείωμα εντός περιοχής πέτυχε το 2-0.



Η Γάνδη κατάφερε να αντιδράσει και τέσσερα λεπτά μετά ο Γουατανάμπε πήδηξε ψηλότερα απ' όλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατή κεφαλιά κατάφερε να μειώσει σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν όταν ο Βέιγκα μετά από γκολ κατέγραψε και ασίστ στην αναμέτρηση, πασάροντας ιδανικά στον Ενκουκού, με τον Γάλλο να σκοράρει το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Ντιούσμπερι Χολ, με τον Άγγλο να ολοκληρώνει την ποδοσφαιρική παράσταση των «μπλε» για το 4-1.

Οι Βέλγοι είδαν τον Γκάντελμαν στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 90ό λεπτό.

Στραβό ξεκίνημα είχε η Πάφος στην έδρα της Πετροκούμπ, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού στο 26ο λεπτό, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούνγκου.

Από εκεί και έπειτα, όμως, οι Κύπριοι το πήραν… προσωπικά και ξέσπασαν πάνω στους Μολδαβούς. Πρώτα ήρθε η ισοφάριση με τον Κορέιρα στο 33', ενώ στο 37' ο Τζάτζα έκανε γρήγορα την ολική ανατροπή.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Κορέιρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 52ο λεπτό, μέχρι να εμφανιστεί ο Ναμέ στο 82' για να σιγουρέψει μια και καλή την υπόθεσης νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.



Ο ΑΠΟΕΛ αυτοκτόνησε στην Ιρλανδία, καθώς απέναντι στη Σάμοκ Ρόβερς των 10 παικτών ισοφαρίστηκε στο φινάλε και πέταξε δύο εύκολους βαθμούς.

Ο Φαρούτζια στο 50' μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Χάρη στην κεφαλιά του Λαΐφη στο 59ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ βρήκε το γκολ που έψαχνε και έκανε το 1-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τεζέρα. Όμως στο 90'+2' Ο Γουάτς κατάφερε να ισοφαρίσει και να χαρίσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, την ώρα που όλα έμοιαζαν χαμένα για το τελικό 1-1.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 2/10

Μπασακσεχίρ-Ραπίντ Βιέννης 1-2
Γκιμαράες-Τσέλιε 3-1

Πέμπτη 3/10

Σερκλ Μπριζ-Σεν Γκάλεν 6-2
Ντιναμο Μινσκ-Χαρτς 1-2
Αστάνα-Μπάτσκα Τόπολα 1-0
Χάιντενχαϊμ-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 2-1
Λέγκια-Μπέτις 1-0
Μόλντε-Λάρνε 3-0
Νόα-Μλάντα Μπόλεσλαβ 2-0
Ομόνοια-Βίκινγκουρ 4-0
Μπόρατς-Παναθηναϊκός 1-1
Τσέλσι-Γάνδη 4-2
Κοπεγχάγη-Γιαγκελόνια 1-2
Φιορεντίνα-TNS 2-0
ΛΑΣΚ-Τζουργκάρντεν 2-2
Λουγκάνο-Ελσίνκι 3-0
Πετροκούμπ-Πάφος 1-4
Σάμροκ Ρόβερς-ΑΠΟΕΛ 1-1

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Πέμπτη 24/10

Βίκινγκουρ-Σερκλ Μπριζ
ΑΠΟΕΛ-Μπόρατς
Τσέλιε-Μπασακσεχίρ
Τζουργκάρντεν-Γκιμαράες
Γάνδη-Μόλντε
Χαρτς-Ομόνοια
Γιαγκελόνια-Πετροκούμπ
Λάρνε-Σάμροκ Ρόβερς
Παναθηναϊκός-Τσέλσι
Ράπίντ Βιέννης-Νόα
Σεν Γκάλεν-Φιορεντίνα
Μπέτις-Κοπεγχάγη
Ελσίνσκι-Ντιναμό Μινσκ
Μλάντα Μπόλεσλαβ-Λουγκάνο
Πάφος-Χάιντενχαϊμ
Ολίμπια-ΛΑΣΚ
TNS-Αστάνα
Μπάτσκα Τόπολα-Λέγκια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x